Bruschetta met rundvleescarpaccio met salsa verde

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-02-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • SALSA VERDE
  • 1 theel zeezout
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets in olie, afgespoeld
  • 3 eetl gehakte verse bladpeterselie
  • 3 eetl gehakte verse munt
  • 3 eetl gehakte verse basilicum
  • 2 eetl gezouten kappertjes, afgespoeld en gehakt
  • 1,5 dl olijfolie e.v., plus extra voor het afdekken
  • 2 eetl citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • EN VERDER
  • 4 dikke sneden stevig landelijk brood, bij voorkeur zuurdesem
  • 2 tenen knoflook, doormidden gesneden
  • olijfolie e.v. voor het besprenkelen
  • 250 gr ossenhaas (rundercarpaccio)
  • 100 gr rucula
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereiden

SALSA VERDE 1. Stamp het zeezout met de knoflook in een vijzel tot een zacht en romig mengsel ontstaat. 2. Schep er de ansjovis, peterselie, munt, basilicum, kappertjes, olijfolie, het citroensap en de peper door. Schep over in een potje met schroefdeksel en giet er een laagje olijfolie over om de salsa luchtdicht af te sluiten. Dit is maximaal een week in de koelkast te bewaren. BRUSCHETTA 1. Rooster, grill of bak in een grillpan de sneden brood aan beide kanten goudbruin. 2. Wrijf de bovenkant in met de aangesneden kant van de tenen knoflook en besprenkel ze met de olijfolie. Houd evt. warm in een lauwe oven. CARPACCIO 1. Wikkel de ossenhaas strak in plasticfolie en leg het 20 minuten in het vriesvak, of tot het hard wordt. Snijd het rundvlees met een vlijmscherp, dun mes in flinterdunne plakjes (dit gaat makkelijker doordat het vlees licht bevroren is). U kunt als u het dun snijden moeilijk vindt, het vlees iets dikker snijden, de plakken tussen twee vellen plasticfolie leggen en met een vleeshamer voorzichtig uitkloppen. Zorg dat u het vlees niet scheurt. Doe dit op het laatste moment om te voorkomen dat het vlees verkleurt. U kunt natuurlijk ook kant en klare carpaccio kopen van goede kwaliteit. AFWERKING 1. Bestrijk de bruschetta met wat salsa verde en drapeer er de plakken vlees op. 2. Schep er nog wat salsa verde op en garneer met wat rucula en geschaafde Parmezaanse kaas. Bestrooi met peper en zout en dien op.

Bronvermelding