Bruschetta met kruidige knoflookgarnalen, tomaten en kikkererwten - Een verrukkelijk kontrast; de zoete garnalen met de nootachtige kikkererwten, de pittige knoflook en het toetsje scherpe chilipeper

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl olijfolie e.v.
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 0,5 theel gedroogde chilipepervlokjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 gr rijpe tomaten, ontveld en gehakt, of cherrytomaten
  • uit blik, gehakt
  • 0,5 theel suiker (desgewenst)
  • 200 gr rauwe, gepelde grote garnalen
  • 4 eetl kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetl gehakte bladpeterselie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • VOOR DE BRUSCHETTA
  • 4 dikke sneden stevig landelijk brood, bij voorkeur zuurdesem
  • 2 tenen knoflook, doormidden gesneden
  • olijfolie e.v. voor het besprenkelen

Bereiden

1. Verhit de olie in een koekenpan, doe er de knoflook in en bak deze tot hij goudgeel is. 2.Schep er de chilipeper en de wijn door. Draai het vuur hoger en laat snel koken tot het vocht bijna verdampt is. 3. Voeg de tomaten toe (doe er, als u tomaten uit blik gebruikt, ook een schepje suiker bij om de smaak te versterken) en laat ze 1 tot 2 minuten koken tot ze gaar beginnen te worden. 4. Schep er de garnalen en kikkererwten door en breng alles aan de kook. Laat ze 2 tot 3 minuten sudderen. 5. Schep er de peterselie door, proef en breng op smaak met peper en zout. Zet weg. BRUSCHETTA 1. Rooster, grill of bak in een grillpan de sneden brood aan beide kanten goudbruin. 2. Wrijf de bovenkant in met de aangesneden kant van de tenen knoflook en besprenkel met de olijfolie. 3. Schep er het garnalenmengsel over en dien op.

Bronvermelding