Pasta met tonijn uit de oven

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-09-2016 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 zwarte olijven met pit, in stukjes gescheurd
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • olijfolie
  • 2 preien, fijngesneden
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram
  • 2 blikjes tonijn in water van 160 gram
  • 300 gram volkoren pasta
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 150 gram huttenkase
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Bereiden

Zet een grote pan met 1 eetl. olie en de olijven en knoflook op matig vuur. Roer regelmatig en voeg dan de prei en de venkel toe. Doe een deksel op de pan en blijf 15 min. regelmatig roeren of tot de groenten zacht zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de blikjes tomaten in de pan en maak ze met een houten lepel een beetje stuk. Vul een van de blikjes voor iets meer dan de helft met water , spoel het blikje uit en schenk het water in de pan. Giet de tonijn af en trek hem in vlokken. Doe de tonijn bij de saus en laat 10 min. pruttelen. Kook intussen de pasta 5 min. voor in een grote pan gezouten water en laat hem uitlekken. Snijd de bovenste helft van de bos peterselie fijn en roer dit met de huttenkase en de uitgelekte pasta door de saus. Proef en breng op smaak. Doe alles over in een ovenschaal en rasp de kaas erover. Zet het gerecht 30 min. in de oven of tot er een goudbruin, pruttelend laagje op zit. Heerlijk met een eenvoudige groene salade.

Bronvermelding