'Heerlijk: Zoete Aardappelsoep!

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-04-2018 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 3 wortels
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 el olijfolie

Bereiden

Schil de zoete aardappel en wortels en snij deze in stukjes. Halveer de paprika's, verwijder de steel en zaadlijsten en snij de paprika's in kleine stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee. Schep het mengsel af en toe om.. Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 - 25 minuten zachtjes koken. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng de soep op smaak met peper. Schenk de soep in koppen en laat met behulp van een eetlepel, de resterende olijfolie in druppels op de soep lopen. Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.

Bronvermelding