Griekse salade met feta. Serveer hierbij in de oven gebakken en met olijfolie besprenkelde stokbroodplakjes

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • feta

Bereiden

1 uitgeperst teentje knoflook 4 eetlepels extra vièrge olijfolie (Bertolli) 4 eetlepels citroensap 2 theelepels gedroogde oregano (Silvo) 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes versgemalen zwarte peper en grof zeezout 1 groene paprika in ringen 1 ui in ringen 1/2 komkommer zonder zaadjes (in blokjes) 24 kerstomaatjes 100 g. fetakaas (in blokjes) 16 ontpitte zwarte olijven (Carbonell) slablaadjes om te garneren Wrijf een slabak in met de uitgeperste knoflook. Maak een dressing door de olijfolie, het citroensap, oregano en gehakte munt te mengen. Breng dit op smaak met peper en zout. Doe alle overige ingrediënten in de slabak en giet de dressing over de sla. Meng het geheel goed door elkaar. Garneer de salade met de slablaadjes.

Bronvermelding