Peche melba

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 13-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 st perziken
  • 4 blad gelatine
  • 0,5 liter suikerwater
  • 0,25 st vanilleboon
  • 1 scheutje witte port
  • 1 liter vanille ijs
  • 0.25 liter frambozencoulis

Bereiden

Schil en ontpit de perziken en pocheer ze kort in suikerwater meteen klein beetje vanille en witte port. Pureer de vruchten met een beetje vocht om er zo voor te zorgen dat het een glad en vloeibaar geheel wordt. Leg de gelatine in koud water zodat deze zacht wordt en gooi dit zij de perziksap. Giet een dun laagje in een plastic bak waar men een plasticsheet in heeft gelegd(dit om later het geheel er makkelijker uit te halen). Laat het geheel +/- 20 min.opstijven. Haal intussen het ijs uit de vriezer om het enigszins zacht te laten worden. Wanneer de perzik voldoende is opgesteven smeer je hiervan een dun laagje a 2 cm uit over het ijs. Dit laat je ongeveer 30 min. in de vriezer stevig worden. Dan haal je het geheel met plastic en al uit de vorm en rol je deze voorzichtig op(zorg dat het niet breekt). We plaatsen deze rouleau weer in de vriezer. Met behulp van een kwast smeren we de frambozencuolis uit op een bord . Plaats 2 stukken (met een warm mes snijden) van de rouleau op het bord en decoreer het bord met gesuikerde amandelen.

Bronvermelding