3 X Gepofte Aardappel

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-08-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappels

Bereiden

Gepofte aardappels met rozemarijnolie en citroenzout. - Hak verse rozemarijn fijn en roer door olijfolie. Pof in de oven met zelfgemaakte rozemarijnolie. Rasp de schil van 1 citroen en maal in een vijzel met grof zeezout. Serveer de gepofte aardappels met extra rozemarijnolie en het citroenzout. = = Dubbel gepofte aardappels - Halveer gepofte aardappels in de lengte en schep een deel van het aardappelkruim eruit. Prak met crème fraîche en geraspte oude kaas. Bestrijk de uitgeholde aardappelschillen met olie en bestrooi met zout. Zet terug in de oven tot de schillen wat knapperig worden. Schep het aardappelkruim terug in de schillen en bestrooi met wat extra kaas. Gratineer onder een hete gril.

Materialen

Gepofte hasselback aardappels met knoflook. - Snij aardappels in heel dunne plakjes, maar net niet helemaal doorsnijden. roer geperste knoflook door roomboter en smeer tussen elk plakje een beetje boter.Verpak in aluminiumfolie en gaar ca 1 uur in de oven bij 200°C. = Je kan de boter ook door kwark vervangen of hüttenkäse.

Bronvermelding