Risotto

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-02-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr rijst
  • 350 gr varkenspoulet
  • 250 gr italiaanse roerbakgroente
  • 1/2 tablet bouillonblok
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl italiaanse keukenkruiden
  • 1 tl kurkuma
  • zout en peper

Bereiden

Doe de olijfolie in de wok en laat heet worden. Bak het varkensvlees al omscheppend gaar. Voeg de rijst toe, en als deze begint te glanzen, de italiaanse groente op een vrij hoog vuur. Voeg de kruiden toe. Verkruimel de bouillonblok erover. Voeg de witte wijn toe en voeg zoveel water toe dat het mengsel net onder staat. Zet het vuur lager en laat de risotto zachtjes garen. Voeg af en toe nog water toe als de risotto droog staat. Serveer met een komkommersalade.

Materialen

wok

Bronvermelding