Warme broodpudding uit grootmoeders tijd

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-02-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Oud brood (zonder korst)
  • 100 gram Rozijnen en Krenten
  • 1 Halve liter melk
  • 75 gram Suiker
  • 3 eieren
  • 40 gram Boter
  • 5 Druppels vanille extact of amandel
  • 1 Snufje zout
  • 1 Beetje paneermeel

Bereiden

Maak van brood,melk en suiker broodpap en roer er de losgeklopte eierdooiers,boter,rozijnen en krenten,vanille of amandel extract en snufje zout doorheen.Klop het eiwit stijf,schep het door de pap,wanneer het is afgekoeld en vul een met boter bestreken vorm vvor warme puddingen mee.Maar niet meer dan +- 2/3.Sluit hem met het paneermeel bestrooide,beboterde deksel stevig af.Plaats de vorm in een pan met kokend water en kook het voor minstens anderhalf uur.Laat de pudding nadat hij uit het water is gehaald even in de vorm staan.Stort de pudding op een warm bord en u kunt er stroopsaus,stroop,boter of suiker bij serveren.Eet smakelijk!!!!!!!

Bronvermelding