Kerrie-kippensoep met rijst

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 08-02-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 dl Kippen bouillon
  • 75 gram Rijst
  • 1 dunne Prei
  • 200 gram Kipfilet
  • 25 gram Boter
  • 3-4 theelepels Kerrie
  • 1/8 liter Slagroom
  • Zout
  • (vers gemalen Peper)

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook, roer de rijst erdoor en kook de rijst zachtjes in 20 min. gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de reepjes, ca. 3 minuten. Voeg de preiringen toe en rooebak die ca. 2 minuten mee. Roer het kip-preimengsel en de slagroom door de soep en breng hem op smaak met zout en peper.

Bronvermelding