(Italiaans Gesmoord Rundvlees) Brasato

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • Rundvlees

Bereiden

1 kilo rundvlees (de muis of een ander stuk mager vlees) 70 gram boter 4 eetlepels olijfolie 1 ui, grof gesneden 4 wortelen, grof gesneden 2 stengels bleekselderij in grote stukken 2 takjes rozemarijn 2 teentjes knoflook 2 blaadjes laurier 2 takje oregano blaadjes van 1 takje tijm 200 ml rode wijn 2 rijpe tomaten, ontveld en grof gesneden 1 eetlepel tomatenpuree 750 ml runderbouillon (zie eerdere recepten) peperkorrels Zout naar smaak Smelt de boter in een grote pan samen met de olijfolie. Doe de uien, wortelen, knoflook en bleekselderij in de pan en bak deze ongeveer 10 minuten op laag vuur (wel af en toe roeren). Leg nu het vlees in de pan, en bak deze rondom mooi bruin aan, maar zorg ervoor dat je groentes niet verbranden. Doe nu de peperkorrels in de pan, een beetje zout en de tomatenpuree, en ontzuur de tomatenpuree door een 3 minuten langzaam te laten bakken. Doe nu de gesneden tomaten in de pan, en blus af met de rode wijn, en laat de wijn voor een deel verdampen. Doe nu de rozemarijn, oregano, tijm en laurier in de pan en schenk er net zoveel runderbouillon bij tot het vlees half onder staat. Breng het aan de kook, en zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het zo¿n 1,5 uur langzaam pruttelen. Kijk af en toe even, en voeg evt. wat runderbouillon toe. Zo nodig het vlees nog wat op smaak brengen met wat zout en peper, en serveren met polenta of aardappelpuree.

Bronvermelding