'(Tiramisu) Tiramisu met limoncello' Het lekkerste toetje ooit

Anders, Nagerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

60 gram roomkaas 60 gram mascarpone 5 gram vanillesuiker 2 eetlepels lemon curd 2 eetlepels limoncello halve citroen 6 langer vingers cacaopoeder Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom. Rasp en pers de halve citroen. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en limoncello. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel. Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel. Giet hierover nog een beetje lemon curd. Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes. Net als ¿gewone¿ tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.

Bronvermelding