(SOEP) Paprikaroomsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-11-2014 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 rode paprika (in schijfjes) 1 groene paprika (in schijfjes) 4 tomaten (in stukken) 2 uien (fijngesneden) 1 wortel (fijngesneden) 1½ l groentebouillon 20 g bakboter peper zout 1 eidooier ½ dl room peterselie (fijngehakt) Was de paprika's, snij in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij in schijfjes. Snij de ui en de wortel fijn. Snij de tomaten in stukken. Hak de peterselie fijn. Stoof de fijngesneden groenten in de boter. Voeg de tomaten samen met de kippenbouillon bij de rest van de groenten. Laat gaarkoken. Steek de soep door en breng op smaak met peper en zout. roer een eierdooier los met de room en overgiet met de hete soep. Serveer met een weinig gehakte peterselie.

Bronvermelding