(BERTHE) Hartige taart met knolselderie en kaas

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-12-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 kleine knolselderij 1,5 dl room, 1,5 dl kookvocht van de selderij 2 eetl. pittige geraspte kaas 2 eieren zout, versgemalen peper 2 eetl. boter Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de knolselderij en rasp hem grof. Kook de snippers in 4 minuten beetgaar. Giet ze af, bewaar 1,5 dl kookvocht. Klop in een kom de eieren los met zout en peper, voeg kaas en de iets afgekoelde knolselderij toe en klop alles luchtig met het kookvocht en de room. Vet 4 tot 6 vuurvaste potjes of een grote schaal in met boter en vul deze met het flanmengsel. Vul een braadslee met warm water, zet de potjes tot driekwart hoogte in het water en schuif de slede in de oven. Na ca. 25 min. zijn de flans gestold, de grote flan neemt iets langer. Laat de potjes iets afkoelen, maak de flans los van de rand en stort ze op kleine bordjes. Verdeel de grote flan in punten of vierkantjes. Ook op kamertemperatuur lekker bij een aperitiefje.

Bronvermelding