'(FAVO) 'Prei-risotto met geitenkaas' Dit is echt mijn favoriete gerecht voor als er gasten komen

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

250 gr risottorijst 2 groentebouillon tabletten 200 g zachte geitenkaas 1 rode paprika 3 preien, of 250 gram uit een zak 1 eetlepel gedroogde tijm een eetlepel olijfolie Maak eerst de bouillon door een liter heet water in een pan te doen. Doe de twee blokjes erbij en zet de pan op een heel laag vuur, het moet niet gaan koken. Roer er even goed in zodat de blokjes helemaal oplossen in het water. Doe wat olijfolie in de pan en bak de prei ongeveer vijf minuutjes tot hij een beetje zacht is. Je kan een hele prei nemen die je vervolgens zelf snijdt, ik nam voor het gemak een zak voorgesneden prei. Des te meer prei ik erin doe, des te lekkerder ik het vind. Volgens het originele Appie recept moet er minder prei in dan ik doe, maar ik vind meer lekkerder. Als je niet zo van prei houdt, kan je er ook minder in doen. Pak nu 250 gram risotto en doe dat samen met een eetlepel gedroogde tijm bij de gebakken prei. Wanneer de rijstkorrels een beetje glazig worden, kan je de bouillon erbij gaan doen. De truc van risotto maken is dat je elke keer een scheutje bouillon erbij doet. De rijst neemt dit dan op (terwijl je alles goed roert), en daarna doe je er weer wat bij. Op die manier krijg je heerlijke, zachte, smeuïge risotto. Het is echt niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat tijd. Je moet er constant bijblijven en op het goede moment de nieuwe bouillon erbij gooien. Ik doe altijd ongeveer een soeplepel per keer. Zorg dat het niet droog gaat bakken, want dan bakt je risotto aan. Dat moet je voorkomen en daarom moet je er dus bijblijven. Je kan het het beste zien door de risotto steeds heen en weer te bewegen in de pan, dan zie je goed in hoeverre de bouillon is opgenomen. Ga op deze manier te werk tot alle bouillon op is. Proef de risotto dan even. Is ¿ie nog hard? Dan kan je wat extra bouillon maken en erbij doen. Als je dat niet meer hebt voldoet wat heet water ook, het is net dat laatste beetje vocht wat je nodig hebt om de risotto zacht te maken. Met dit bouillon proces ben je zeker 20 tot 25 minuten bezig. Ondertussen kan je de paprika in kleine blokjes snijden. Als de risotto is haal je de pan van het vuur. Verbrokkel alle geitenkaas over de risotto. Roer het er door heen. Doe de risotto in een kom of op een bord en verdeel er wat paprikablokjes over. Je kan het bakje ook op tafel zetten, zodat iedereen naar smaak paprika kan toevoegen. !

Bronvermelding