Frisse kiwigelei en mandarijngelei - Lekker fris en een lust voor het oog

Anders, Nagerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 25-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kiwi's
  • 4 mandarijnen
  • 2 eiwitten
  • 40 cl water
  • 80 gr suiker
  • 1 theel agar-agar

Bereiden

1. Schil de kiwi's en pureer het vruchtvlees. Snijd de mandarijnen doormidden en pers er het sap uit. 2. Klop in een kom de eiwitten stijf. 3. Doe het water, de suiker en agar-agar in een pan en breng aan de kook. Laat 30 seconden koken en giet de helft in de kom met de gepureerde kiwi. Meng goed. Schep er losjes de helft van het stijfgeklopte eiwit door tot alles net gemengd is. Verdeel over 6 kleine vormpjes. 4. Meng de rest van het agar-agarmengsel met het mandarijnensap. Schep er losjes het overgebleven eiwit door. Schep om tot alles net gemengd is en verdeel over 6 andere kleine vormpjes. 5. Zet voor het serveren minstens 1 uur in de koelkast tot de geleitjes goed gestold zijn.

Bronvermelding