Salade van spinazie en rucula, aangemaakt met een warme knoflook-kappertjessaus (Crudite di spinaci e rucula). Geserveerd met gedroogde tomaten, zwarte olijven en krullen Parmezaanse kaas

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • DRESSING
  • 185 ml olijfolie e.v.
  • 30 kappertjes (spoel goed af als ze in zout of azijn
  • 6 tenen knoflook, schoongemaakt, in dunne plakken
  • SALADE
  • 250 gr spinazie, gewassen en gedroogd
  • 170 gr rucula, gewassen en gedroogd
  • zout naar smaak
  • rode wijnazijn naar smaak
  • 24 zwarte olijven zonder pit
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, julienne gesneden
  • krullen Parmigiano Reggiano
  • zwarte peper naar smaak

Bereiden

DRESSING Verwarm alle ingrediënten op laag vuur. Haal na 8 minuten, of als de knoflook licht begint te karamelliseren, van het vuur. De hete olie gaart de knoflook en kapertjes nog verder na. SALADE Schep e spinazie en rucula om met een beetje zout, olijfolie (van de dressing) en rode wijnazijn. Verdeel de aangemaakte salade over de borden. Lepel de knoflookchips en kappertjes over de groenten, verdeel de olijven en tomaten erover. Garneer met krullen Parmigiano Reggianoen bestrooi met versgemalen zwarte peper. Serveer meteen.

Bronvermelding