Bruschetta met tomatenmengsel, paddenstoelenmengsel en Parmezaanse kaas-ruculamengsel - uit het kookboek Vegeterranean

Brood/sandwiches, Hapje, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-05-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr cherrytomaten
  • TOMATENMENGSEL
  • 1 theel vers oreganoblad
  • 1 teen knoflook, licht gekneusd
  • 4 eetl olijfolie, ev
  • 4 blaadjes basilicum, gehakt
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • PADDENSTOELENMENGSEL
  • 4 eetl olijfolie e.v.
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 450 gr paddenstoelen, gehakt
  • 1 eetl bladpeterselie, gehakt
  • zout naar smaak
  • PARMEZAANSE KAAS-RUCULAMENGSEL
  • 100 gr rucula, grofgehakt
  • 4 eetl Parmezaanse kaas, grofgeraspt
  • zout en versgemalen witte peper
  • 8 eetl olijfolie e.v.
  • BRUSCHETTA
  • 1 Italiaans brood, in 30 plakken van 8 mm
  • 3 tenen knoflook, schoongemaakt om mee in te wrijven

Bereiden

TOMATENMENGSEL Schep alle ingrediënten in een kom en laat deze 30 minuten staan, Breng op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik. PADDENSTOELENMENGSEL Verhit de olijfolie met de rozemarijn en knoflook in een koekenpan tot de knoflook kleurt. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur, of tot alle vloeistof is verdampt en de paddenstoelen bruin en knapperig zijn. Haal de pan van het vuur, verwijder de knoflook en rozemarijn en koel af. Voeg de gehakte peterselie en zout toe en zet weg tot gebruik. PARMEZAANSE KAAS-RUCULAMENGSEL Meng alle ingrediënten vlak voor het serveren in een kom zodat de bladeren knapperig blijven. BRUSCHETTA Verwarm de oven voor op 180 graden C/gasstand 4. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak 5 minuten. Het brood moet aan de buitenkant knapperig zijn en in het midden nog een beetje zacht en 'taai'. Haal uit de oven en wrijf de stukken brood in met knoflook. Druk een kant van een plak getoast brood in de olie van het tomatenmengsel om te weken. Beleg dezelfde kant met wat van het tomatenmengsel. Doe hetzelfde met de andere bruschettamengsels. Leg de bruschetta op een grote schaal of aparte bordjes en serveer.

Bronvermelding