Kabeljauw met tomaten en rucula - Cabillaud aux tomates et roquette

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks kabeljauwfilet á 150 gram
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gr tomaat cerises (aan een takje)
  • 2 eetl balsamico azijn
  • 4 eetl basilicum, fijngehakt
  • 125 gr (wilde) rucula
  • zout, peper

Bereiden

Verwarm de oven op 220 graden C. Smeer de vis goed in met 1 eetl. olijfolie. Verdeel de knoflook over de bovenkant van de filets. Leg de filets in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat. Verdeel de tomaatjes rondom de vis en druppel er olijfolie en balsamico azijn over. Verdeel de basilicum over de vis en de tomaatjes. Bestrooi met peper en zout. Verwarm de vis en tomaten 12 - 15 min. (afhankelijk van de dikte van de vis) in de oven totdat de vis gaar is en de tomaatjes 'gegrild' zijn. Serveer de vis met de tomaten en de rucula.

Bronvermelding