Een kippesoep uit Agen

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st. kippepoten
  • 50 g. boter
  • 2 st. preien
  • 1 st. kruidenbuiltje
  • 1 l. kippebouillon
  • 3 plakken bacon, fijngesneden
  • 20 st. gedroogde pruimen
  • rasp van een citroen
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiden

Bak de kippepoten aan alle kanten bruin in de verhitte boter. Voeg hieraan toe het in stukjes gesneden wit van de preien. Maak kippebouillon warm. Doe nu het kruidenbuiltje, de fijn gesneden bacon en de kippebouillon in de braadpan en laat dit minstens een uur koken. Snij intussen 20 gedroogde pruimen en het groen van de preien in stukjes en voeg deze na 30 minuten toe. Verwijder vel en botten van de kippepoten en snij het vlees in stukjes. Breng op smaak met een beetje zout, peper, rasp van citroen. Verwarm de borden voor en schenk soep op. Bestrooi met de gehakte peterselie. Stokbrood erbij.

Materialen

Braadpan, pan

Bronvermelding