Zalmzijde met venkel uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 17-06-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen, bijgesneden en in plakjes
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 eetl dragonblaadjes
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 900 gr zalmfilet met huid
  • hand fijngehakte blaadjes bladpeterselie
  • 1,5 eetl fijngeraspte (bio) citroenschil
  • 1 eetl zoute kappertjes, afgespoeld
  • 60 ml olijfolie, extra

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. 2. Meng venkel*, ui, olie, dragon, zout en peper, schep het in een grote ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven. 3. Leg dan de zalm boven op de groenten. 4. Meng peterselie, citroenschil, kappertjes en de extra olie en sprenkel dat over de zalm. Zet nog 8-10 minuten in de oven. * Als je niet zo van een echte 'bite' houdt, kun je de venkel van tevoren even blancheren.

Bronvermelding