Geraldo's saus voor vis, gambas: Romescusaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 8 minuten, Wachten: 3 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-04-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ontvelde tomaat
  • 50 g gepelde en gehakte amandelen
  • peper en zout
  • 2 eetl azijn
  • 2 eetl olijfolie of iets meer

Bereiden

Pureer de amandelen, peper, zout, azijn en tomaat in een geschikte keukenmachine tot een gladde saus. Roer dan de olijfolie er door en serveer de saus met de vis of gamba's. - Variatie: gebruik i.p.v een tomaat een half blik gepelde rode paprika en 2 eetl tomatenpuree. (paprika's laten uitlekken ) - Met gamba's is het ook een hapje dat heel goed bij de tapas past.

Bronvermelding