(Pittige) Kikkerwten Met Spinazie

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 400 g tomaat in blokjes (blik)
  • peper
  • 2 el muntblaadjes gehakt
  • 120 g jonge spinazie
  • rijst voor erbij

Bereiden

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water. Giet en spoel ze af. Doe ze in een grote pan, zet ze onder water en breng ze aan de kook. Laat op laag vuur in 45 minuten gaar sudderen. Giet af en zet opzij. 2. Verhit de olie in een wok en bak de uien op laag vuur in 15 minuten. Licht goudbruin. Boeg het koriander, komijn-, chili- en kerriepoeder en de kurkuma toe en roerbak alles 1-2 minuten 3. Doe de tomaten en 1 dl water erbij en breng het geheel aan de kook. Dek de wok af, zet het vuur laag en laat alles 15 minuten sudderen. 4. Voeg de kikkererwten toe, breng alles op smaak en kook het 8-10 minuten zachtjes. Roer de munt erdoor. 5. Verdeel de spinazie over ondiepe kommen, schep het kikkererwten mengsel erop en serveer het met gestoomde rijst of brood.

Materialen

Deze smaakvolle schotel is een prima hoofdgerecht voor vegetariërs, maar zal net zo populair zijn bij vleeseters. Hij smaakt vooral goed met wat druppels opgeklopte yoghurt ¿ de scherpe, romige smaak past uitstekend bij de complexe specerijen.

Bronvermelding