'Ciabatta met provolone, avocado en paprikadressing', verz. door Enrico

Brood/sandwiches, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-04-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • provolone Italiaanse kaas en ......

Bereiden

2 plakjes provolone Italiaanse kaas 4 plakjes avocado lollo verde fijngesneden taugé 1 rode paprika pijnboompitten 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 sjalotje - De dressing: halve rode paprika- 100 ml olijfolie- 25 ml rode wijnazijn- bieslook- 1 teentje knoflook- 1 sjalotje- 1tl suiker- peper en zout - Maak voor de dressing de paprika, het sjalotje en de knoflook schoon en pureer ze met de rode wijnazijn in een keukenmachine. Voeg de suiker en de gehakte bieslook toe en voeg vervolgens - terwijl de machine loopt - de olijfolie beetje bij beetje toe, zodat er een mooie saus ontstaat. Breng het geheel op smaak met zout en peper. - Maak vervolgens met de staafmixer een pasta van de tomaat, knoflook en het sjalotje. Snijd de ciabatta doormidden en smeer beide kanten in met de tomatenpasta. Meng de radicchio met de lollo verde, de taugé, de fijngesneden paprika en de pijnboompitten met de dressing. Beleg de ciabatta met de salade en leg daarop plakjes avocado en de provolone.

Bronvermelding