Appel-Amaretto cake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Voor het beslag: 450 g appels 350 g bloem 1 el bakpoeder 2 tl kaneel 200 g boter in blokjes 150 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker 2 grote eieren 100 ml melk 100 ml Amaretto 200 g sultanarozijnen Om te garneren 3 kleine (rode) appels 2 el vloeibare honing verwarmd een ingevette springvorm van 23 cm doorsnede, eventueel bekleed met bakpapier Bereidingswijze: Verwarm de oven alvast voor op 180"C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes van 1 cm. Doe de bloem, het bakpoeder de kaneel, de boter, de suiker, de eieren, de melk en de Amaretto in een grote kom en mix het tot een beslag. Schep met een grote metalen lepel de blokjes appel en de sultana's door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad met een spatel. Om te garneren: schil de appels naar keuze, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snij de kwarten in dunne plakjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs in cirkels op het beslag. Bak de cake in 1 1/2 tot 1 3/4 uur gaar. Dek eventueel aan het einde van de baktijd af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen. Haal uit de oven en strijk met een kwastje de verwarmde honing op de bovenkant. Laat afkoelen in de vorm.

Bronvermelding