Menu
Appel-Amaretto cake
Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Voor het beslag:
450 g appels
350 g bloem
1 el bakpoeder
2 tl kaneel
200 g boter in blokjes
150 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
2 grote eieren
100 ml melk
100 ml Amaretto
200 g sultanarozijnen
Om te garneren
3 kleine (rode) appels
2 el vloeibare honing
verwarmd een ingevette springvorm van 23 cm doorsnede, eventueel bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven alvast voor op 180"C.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes van 1 cm.
Doe de bloem, het bakpoeder de kaneel, de boter, de suiker, de eieren, de melk en de Amaretto in een grote kom en mix het tot een beslag.
Schep met een grote metalen lepel de blokjes appel en de sultana's door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad met een spatel.
Om te garneren: schil de appels naar keuze, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snij de kwarten in dunne plakjes.
Leg de schijfjes dakpansgewijs in cirkels op het beslag.
Bak de cake in 1 1/2 tot 1 3/4 uur gaar.
Dek eventueel aan het einde van de baktijd af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
Haal uit de oven en strijk met een kwastje de verwarmde honing op de bovenkant.
Laat afkoelen in de vorm.
Bronvermelding
Erwin