Gegratineerde zuurkool - ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-07-2010 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g. casselerrib
  • 4 st. sjalotten
  • 50 g. boter
  • 2 schijven ananas
  • 100 g. krenten
  • 50 g. rozijnen
  • 4 st. jeneverbessen
  • 500 g. zuurkool
  • 800 g. aardappelpuree (vers of zakjes)
  • 25 g. paneermeel

Bereiden

Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Spreid over de bodem de casselerrib uit. Snipper de sjalotten en fruit ze in een koekepan aan in de ver- hitte boter. Voeg er daarna aan toe: de ananas in stukjes, de krenten en rozijnen, de jeneverbessen en de zuurkool. Doe er 2 dl. water bij en bestrooi het met peper. Zet dit afgedekt met een deksel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 gr. C. Maak intussen 800g. aardappelpuree. Bedek hiermee de zuurkool en bestrooi het met de paneermeel Leg hier en daar een klontje boter en zet het terug in de oven tot het een beetje bruin begint te kleuren.

Materialen

Ovenschaal, grote koekepan met deksel.

Bronvermelding