Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-02-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram witlof
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram voorgekookte krielaardappeltjes
  • 1 theelepel tijm
  • 100 ml kookrom (8% vet)
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 2 hardgekookte eieren in stukjes
  • 150 gram rookvlees in plakjes

Bereiden

Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 2 minuten. Doe de witlof me de tijm in de wok en roerbak dit tot de krieltjes gaar zijn. Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de pan nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer het gerecht direct.

Bronvermelding