Soep/ Palmkoolsoep/ Portugese Caldo Verde

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 27-07-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g palmkool zeer fijn gesneden zonder nerven
  • 1 spaanse peper in ringetjes
  • 1 1/2 blokje groentebouillon
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 chorizoworst in tweeën
  • 1 laurierblaadje
  • 3 tenen knoflook in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 g aardappelen geschild

Bereiden

Zet 1,5 liter water op het vuur met daarin 500 gram geschilde aardappelen, 1 gesnipperde ui, knoflook, 1 blaadje laurier, 1 hele chorizo worst en 0,5 deciliter olijfolie. Doe er 11/2 blokje groentenbouillon bij en breng het geheel aan de kook. Als de aardappels gaar zijn haal dan de chorizo uit de pan en pureer de rest. Voeg 200 gram zeer fijngesneden palmkool toe en laat het geheel zo´n tien minuten koken. Snijd de Chorizo in tussentijd in plakjes en voeg toe als de soep klaar is. Op smaak brengen met peper en zeezout & bij het opdienen tot slot afmaken met een scheutje olijfolie.

Bronvermelding