Huevos à la flamenca: een heerlijk Spaans ovengerecht met heel veel soorten groenten, eieren, chorizo en ham

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 227 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 bosuitjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram chorizo
  • 100 gram serranoham
  • 4 eieren
  • 1 beetje peper en zout
  • 1 beetje olijfolie

Bereiden

Voorbereiding: Aardappels in blokjes snijden. Rode paprika, bleekselderij en de bosuitjes in kleine stukken snijden. Sperziebonen schoonmaken en halveren. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Chorizo en serranoham in kleine stukjes snijden. Bereiding: Bak eerst 5 minuten de blokjes aardappels in een beetje olijfolie. Voeg daarna de paprika, selderij, bosui, sperciebonen, chorizo en ham toe en pers de knoflook erboven uit. Roer alles goed door elkaar en laat alles 8 minuten bakken (af en toe doorroeren). Voeg de ontvelde tomaten toe en laat dit geheel 5 minuten op een zacht vuur staan (af en toe doorroeren). Breng hierna dit gerecht op smaak met peper en een beetje zout. Doe het groenten/vleesmengsel in een ovenschaal en breek de 4 eieren erboven kapot. Verdeel de eieren gelijkmatig over de bovenkant. Laat dit gerecht in 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden. En smullen maar! Serveertips: Eventueel met ciabatta serveren. Persoonlijk vind ik het zonder brood al heel erg lekker en voldoende.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding