Appelflappen

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 35 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-02-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 Plakjes bladerdeeg
  • 2 Kopje suiker
  • 2a3 eetlepels kaneel
  • 4 goudrenetten

Bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien.Schil de appels en snijd ze in kleine fijne stukjes.Doe de stukjes appel in een bak en doe daarbij het meeste van de suiker maar niet alles en de kaneel.Meng het alees door elkaar en vul de plakjes bladerdeeg.Vouw ze in een driehoek en prak de randjes dicht.Smeer bovenop de appelflappen een beetje water en strooi er suiker overheen.Vet het bakblik in en doe ze voor 20 tot 35 minuten in de oven op 150graden tot dat ze goudbruin zijn.Eet smakelijk!

Materialen

Mengbak en een vork

Bronvermelding