Aspergeragout met kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 01-02-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g. asperges
  • 1/4 blik champignons
  • 2 st. laurierblaadjes
  • 1 1/2 theel. gemalen rozemarijn
  • zout en peper
  • 300 g. kuikenborstfilet
  • 2 blik kipperagout (a 1/2 l.)
  • 3 eetl. sherry
  • 3 eetl. koffieroom
  • 1 takje peterselie

Bereiden

Voorbereiding: Met een dunschiller asperges schillen van onder de kop naar beneden. Houtachtige uiteinden ca. 2 cm afsnijden. asperges in stukken van 4 cm. snijden. Boven een litermaat de champignons afgieten en met ware aanvullen tot 1 dl. In pan doen. Aan pan toevoegen: asperges, laurierblaadjes, rozemarijn, zout en peper. Met deksel op pan ca. 30 minuten zachtjes koken. Kip in stukjes snijden. Aan asperges toevoegen. Nu nog ongeveer 15 minuten gaarkoken. Laurier verwijderen. De bereiding: In een andere pan kipperagout verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Hieraan toevoegen: asperge-kipmengsel met kookvocht, champignons, sherry en koffieroom. Dit zo'n 2 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Een spinaziesalade smaakt er goed bij.

Materialen

Pan, nog een pan.

Bronvermelding