Bami Godok, bamisoep van Tante Annie

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g taugé
  • 8 fijngesneden champignons
  • 3 worteltjes in plakjes
  • klein stukje fijngesneden prei (het witte
  • gedeelte )
  • 150 kippenborst
  • 200 g dunne bami
  • 10 peultjes in reepjes
  • 1 plak ham in reepjes
  • half blikje bamboespruiten in schijfjes
  • zout en peper
  • facultatief:
  • eierreepjes van een omelet

Bereiden

Kook de bami gaar en laat die uitlekken. Trek een dag van te voren ruim een liter bouillon van de kip. De kip uit de bouillon halen en in kleine stukjes verdelen. De bouillon af laten koelen en de volgende morgen ontvetten. - Breng de bouillon aan de kook, voeg alle ingrediënten, behalve de taugé en de bami toe en laat dit 2 minuten zachtjes koken. - Nu de bami en de taugé erbij en warm laten worden, goed roeren. Proeven of er nog wat kruiden bij moeten. - Voeg eventueel nog wat eierreepjes toe.

Bronvermelding