Insalata del Bosco - Een verse champignonsalade met rucula, walnoten en Parmezaanse kaas. Het rauwe van dit gerecht laat het unieke bosaroma en de smaak van porcinipaddenstoelen nog beter uitkomen

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 kleine porcinipaddenstoelen (andere soort kan ook)
  • 24 halve walnoten
  • 6 handjes rucula
  • 0,5 citroen, het sap
  • 6 eetl olijfolie extra vergine
  • 12 flinke krullen Parmigiano Reggiano*
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiden

* Schaaf de Parmigiano Reggiano op een mandoline voor het mooiste resultaat. Wrijf de paddenstoelen met een vochtige doek schoon. Snijd heel dun met een mandoline, behoud de vorm van de paddenstoel. Splijt elke halve walnoot in het midden. Meng alle ingrediënten, behalve de Parmigiano Reggiano en peper, in een kom en doe over op een schaal. Maak de salade even mooi los met een vork, garneer met de Parmigiano Reggiano, bestrooi met peper en serveer.

Bronvermelding