Suppepudding (karnemelkpudding), lekker Fries toetje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 blaadjes gelatine (15 g)
  • 1/2 dl kokend water
  • 100 g. suiker
  • 1 st. citroen
  • 1/2 l lekkere karnemelk

Bereiden

In veel koud water de gelatineblaadjes zo'n 5 min. laten weken. In de 1/2 dl. kokend water de suiker oplossen en van het vuur af de uitgeknepen gelatine erin oplossen. De geraspte schil van een halve citroen toevoegen en tevens het sap van de hele citroen erbij roeren. Als het mengsel iets dikker wordt, met straaltjes de (goede, boeren) karnemelk toevoegen en roeren. Nu een puddingvorm van 7 dl. invetten met olie. De dikker geworden karnemelk erin schenken en minstens 4 uur koel wegzetten. Op een schaal storten en versieren met aardbeien-puddinsaus. Maar ouderwets is een lekkere vruchtencompote.

Materialen

Kom, pan.

Bronvermelding