Menu
Casseler 'ribkes' met zuurkool en 'stienparkes' (Fries hoofdgerecht voor Foppe)
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 18-05-2006 | 9 keer bewaard
Ingrediënten
- 12 st. stoofperen (gieser wildeman)
- 50 g. suiker
- rode wijn
- 1 st. kaneelstokje
- 4 st. casselerribkarbonades (a 100 g)
- 30 g. bakmargarine
- 1 st. ui
- 600 g. wijn(zuurkool)
- 2 eetl. rozijnen.
Bereiden
De stoofperen schillen en opzetten met 3 dl. water, de suiker en een paar scheuten wijn en het kaneelstokje, snel aan de kook brengen en op een laag vuur met het deksel op de pan in
3 tot 4 uur mooi rood laten stoven.
De casselerribcarbonaden in het hete vet aan beide kanten bruinbakken en uit de pan nemen. In het vet de gesnipperde ui zacht fruiten. De losgehaalde zuurkool en rozijnen erop leggen en er een scheutje water bijschenken. Leg de carbonades op de zuurkool.
Gezamelijk de boel in zo'n 15 min. gaar stoven. De carbonades uit de pan nemen en de zuurkool met het stoofvocht omscheppen.
De zuurkool met de peertjes, carbonades en gekookte aardappelen serveren.
Materialen
Pan, braadpan.
Bronvermelding
Bron onbekend