Paprikasaus - bijgerecht bij 'Pasticcio di Melanzane (auberginetaartje) - om het bord mooi op te maken

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 25-09-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout, fijngemalen zwarte en witte peper naar smaak
  • 1 rode paprika, gewassen
  • 1 teen knoflook, fijngemaakt in een vijzel
  • 0,5 theel balsamicoazijn
  • 0,5 theel rode wijnazijn
  • 2 eetl olijfolie extra vergine

Bereiden

Rooster* de paprika en maak hem schoon. Pureer de paprika met de knoflook, beide soorten azijn, olie, zout en zwarte en witte peper met een staafmixer. Dek af en zet weg tot gebruik. * Leg een paprika op een bakplaat en zet die 40 minuten òf tot de parika geblakerd is in een oven van 180 graden C. Haal de paprika uit de oven, doe hem in een plastic zak, sluit deze af en laat die minstens 30 minuten staan of tot hij afgekoeld is. Haal de paprika uit de zak en verwijder het geblakerde vel. Verwijder de steel, snij de paprika open, verwijder de zaden en de witte randen en snijd hem in stukken.

Bronvermelding