'(Italiaans) Risotto alla Milanese met groene asperges en courgetterolletjes' Een lekker recept als je vegetariërs op bezoek krijgt en toch iets bijzonders wil maken

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

- 6 groene asperges - 1 courgette - 1/2 citroen - 1 kleine ui - rucola - 50 g Parmezaanse kaas - 200 g risotto rijst - 100 ml witte wijn - 600 ml groentebouillon - klontje roomboter - extra vierge olijfolie - saffraandraadjes (0.025 g) - zout en peper Bereiden: Courgetterolletjes: - Pers een kwart van de citroen uit. Meng in een grote schaal het citroensap, 1 el olijfolie en een beetje zout en peper. - Snij de courgette (in de lengte) met een kaasschaaf in dunne plakken. Voeg de courgette toe aan de marinade en laat ongeveer 15 minuten staan. - Snij de helft van de Parmezaanse kaas in dunne plakken. - Verdeel vlak voor serveren de rucola en Parmezaanse kaas over de plakken courgette, rol op en zet vast met een prikker. Risotto alla Milanese: - Snipper de ui. Rasp de andere helft van de Parmezaanse kaas fijn. - Breng de bouillon aan de kook. - Week de saffraan in een glas met wat warm water. - Verhit olie in een pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de risotto toe en roer tot alle korrels glanzen. - Voeg de witte wijn toe en wacht tot deze is opgenomen. - Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht. Voeg steeds wat bouillon toe. Kook de rijst in 20-25 gaar. - Voeg na 15 minuten de saffraan toe. De risotto kleurt hierdoor lichtgeel. - Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Roer de boter en de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Groene asperges: - Snij 2 cm van de onderkant van de asperges af. - Breng een pan water met zout aan de kook en kook de asperges in 4 a 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de risotto met de groene asperges en courgetterolletjes. Maak af met versgemalen peper.

Bronvermelding