Brood met krenten/rozijnen en bruine suiker/kaneel

Brood/sandwiches, Ontbijt, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-01-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g meel voor witbrood
  • 75 g boter of margarine
  • 1 ei
  • 220 ml water
  • 1 eetl zout
  • 1 theel suiker
  • 100 g rozijnen
  • 100 g krenten
  • bruine suiker
  • kaneel
  • bloem voor bestrooien
  • 8 g droge gist

Bereiden

Rozijnen en krenten wellen in water. Meel, gist, water, boter, theelepel suiker en zout in broodbakmachine doen. Programma selecteren voor bake raisin, lichte korst. Na de pieptoon rozijnen en krenten in een zeef doen en toevoegen aan het deeg. Als de machine klaar is met kneden: Werkblad bestrooien met bloem. Deeg hierop uitrollen tot een lange lap ongeveer net zo breed als het bakblik (kneedhaak uit het deeg of de machine verwijderen). Lap flink bestrooien met bruine suiker en kaneel. Daarna oprollen en terug leggen in het bakblik. Bakblik weer in de broodbakmachine doen en programma afmaken.

Materialen

broodbakmachine

Bronvermelding