VEGAN: Gierstebrij met rozijn en amandel

Anders, Lunch, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-08-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter amandelmelk (keuze)
  • 1 liter rijstmelk (keuze)
  • 125 gram gierst (2 uur weken!!)
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels amandelen (4 uur weken in water !!)
  • 2 theelepels vanille-essence
  • kaneel
  • verse rode vruchten (eventueel)

Bereiden

Breng de melk aan de kook in een pan. Voeg de geweekte gierst toe en breng het opnieuw aan de kook. Roer de gierst los van de bodem en voeg de rozijnen toe. Laat het geheel op laag vuur gedurende 25 minuten zachtjes gaar koken. Hak de geweekte amandelen grof en roer deze door de gierstebrij. Roer nu de vanille-essence erdoor. Serveer de gierstebrij met wat kaneel erover, eventueel gegarneerd met verse rode vruchten. VARIATIE: Je kan de gierst prima vervangen door zilvervliesrijst. Het hangt van het soort af hoelang het moet koken.

Bronvermelding