3 x Fingerfood (hapjes)

Anders, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-08-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie hieronder

Bereiden

2.Met zalm en kappertjes. - 250 g zalm uit blik. 2 el kappertjes geraspte schil van 1/2 citroen (peper) 20 kleine plakjes roggebrood (of glutenvrij alternatief zoals plakken courgette) 10 kapperappels (pot) - Verdeel de zalm in kleine stukjes. Voeg de kappertjes toe met de citroenschil. Breng op smaak met peper indien gewenst. Verdeel het mengsel op de roggebroodjes. Druk voorzichtig aan en halveer de kapperappels en garneer daarmee. - - Met forel en mierikswortel. - 1 komkommer 4 gerookte forel filets ca 250 g 4 el mierikswortelpuree (pot) (= niet suikervrij) dille voor het garneren. - Maak de komkommer schoon en schil. Snij schuin in ca 20 plakjes. Snij de forelfilets in ca 20 stukken en verdeel over de komkommerplakjes. Verdeel er de mierikswortelcreme over. Garneer met dille.

Materialen

1. Met ei en roomkaas. - 5 hardgekookte eieren - 1 el groene olijven zonder pit - 300 gr kruidenroomkaas - 1 klein stokbrood (of glutenvrij alternatief zoals crackers van amandelmeel of plakken courgette) Evt peterselie om te garneren. - Pel de eieren. Snij olijven in plakjes. Roer roomkaas glad en doe in een spuitzak. Snij het brood in 20-25 plakjes. Snij de eieren in plakken en leg steeds 1 plakje op elk stukje brood. Spuit de roomkaas eroverheen en garneer met olijven en peterselie.

Bronvermelding