Geraldo's favoriete tapas (Spaans)

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2019 | 171 keer bewaard

Ingrediënten

  • verschillende .......

Bereiden

tapa betekent eigenlijk deksel. In Andalusië was het vroeger gebruikelijk om een glas sherry met een plakje worst of kaas op het glas te serveren, zodat er geen stof of vlieg in kon komen. - +gerookte kipfilet (kant en klaar), plakken serranoham, zongedroogde tomaten, cocktailprikkers Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de plakken ham in stukjes van dezelfde grootte. Steek de ham met de kipfilet vast met een cocktailprikker. Bovenop komt een stukje van een in stukjes verdeeld zongedroogd tomaatje. - +avocado, gerookte zalm, halvanaise, peterselie, cocktailprikkers Snijd dunne plakjes van de avocado. Wrijf ze in met een beetje citroensap. Leg op ieder stukje een klein beetje halvanaise en daarop een stukje gerookte zalm. Prikkertje erin. Garneer met een klein stukje peterselie - +kaas, zongedroogde tomaten, 1 teentje uitgeperste knoflook, 2 eetl olijfolie - 1 takje tijm - 2 tl citroensap - zout, peper Snijd de kaas in blokjes en de tomaten in stukjes. Gebruik de blaadjes van het takje tijm. Meng de kaas met de tomaat, de knoflook, olie, tijm en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een klein schaaltje. - +2 plakjes bladerdeeg (diepvries) - 3 eetl geraspte kaas - 150 g gekruide olijven zonder pit - olie om te frituren Het bladerdeeg laten ontdooien en in 9 gelijke stukjes snijden. In het midden van de stukjes bladerdeeg wat kaas en een olijf leggen. Het deeg er omheen vouwen en goed aandrukken. In de koelkast 30 minuten laten rusten. In de hete olie goudbruin frituren. Warm of koud serveren. - +pikante kaascrème 1 tomaat - 4 teentjes knoflook - 200 g zachte kaas - 1 eetl milde paprikapoeder - 1 tl chilipoeder - zout - ¼ dl olijfolie Pel de tomaat en snijd hem in blokjes. Pers de knoflookteentjes boven de tomaat uit. Voeg de kaas, chili-en paprikapoeder toe. Meng alles goed met een keukenmachine. Voeg zout naar smaak toe. Voeg dan de olie in een dun straaltje aan de kaasmassa toe. Serveer met vers boerenbrood. - +tapas met chorizo en mozzarella Voor 10 stuks: besmeer 10 dikke plakjes chorizo met groene pesto. Halveer 5 kerstomaatjes. Snijd 1 mozzarellabolletje in 10 dunne plakjes. Beleg elk plakje worst met een plakje mozzarella en een half tomaatje. Garneer de hapjes met wat kappertjes. Gratineer de tapas ongeveer 3 minuten in een voorverwarmde grill.

Bronvermelding