Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2005 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • aubergines

Bereiden

2 aubergines 1 ui 1 knoflookteentje 100 g geitenkaas 1 rode paprika 2 el olijfolie 100 g crème fraîche 90 g tomaten peper en zout Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten en voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe. Laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen. Voeg de crème fraîche toe. Vul de aubergines met dit mengsel, leg de plakjes tomaat bovenop. Bak de aubergines in de oven 10 minuten op 225 graden Celsius. Leg de plakjes geitenkaas (bijv. Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten.

Bronvermelding