Vegetarische Surinaamse roti met ei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 27-09-2013 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 eieren

Bereiden

voor de curry: 5 eieren zonnebloemolie 2 rode uien 3 knoflooktenen fijngesneden halve eetlepel komijnpoeder halve eetlepel koriander 2 à 3 eetlepels Surinaamse kerriepoeder of Massala 1 tomaat in stukjes of een eetlepel tomatenpuree 600 gram aardappelen geschild en in grote blokjes 500 gram kouseband in stukjes van 4 cm. 2 bouillonblokjes 1 groen pepertje of madame jeanette. Kook de eieren hard. Snipper de uien en bak in een braadpan. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de peper toe en bak mee Roer eerst de komijn en korander er door en daarna de kerriepoeder. Roer de tomaat of de pureer erdoor en bak een paar minuutjes mee. Let op dat het mengsel niet verbrand. Roer de aardappelen er door heen en bak even mee zodat ze lekker onder de kruiden komen. Voeg water toe todat de aardappelen half onder staan, breng aan de kook en laat de bouillonblokjes hierin oplossen. Roer voorzichtig door en laat sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn. Voeg nu de kousenband toe en kook nog vijf minuten. (bak de gepelde eieren eventueel even aan in wat olie, dat hoort maar sloeg ik over). Roer de eieren voorzichting door het mengsel. Proef of de curry op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe. voor de roti: rotimix Chan's (bij mijn AH of toko) 350 gram lauwwarm water beetje boter of ghee Roer de mix met het water tot een deeg. Rol hier zes ballen van en laat een half uur staan. Rol de ballen uit met een deegroller en bak in een antiaanbakpan of plaat tot ze bruin gebakken zijn. Smeer hier nog een beetje boter of ghee over.

Bronvermelding