Chinese kip met champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 10-03-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 hele (dubbele) kippenborst
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 theelepels aardappelmeel of maizena
  • 2 eetl. (zonnebloem)olie of iets meer
  • 1 stukje verse gemberwortel, fijngehakt
  • 150 gr chamignons
  • 0,5 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 0,5 eetl. sake of rijstwijn
  • 2 eetl. kippenfond
  • 1 eetl. aardapelmeel of maizena opgelost in 2
  • eetl. kippenfond

Bereiden

1. Snijd het kippenvlees in 4 cm grote en 0,5 cm dikke plakjes. 2. Vermeng zout, peper en aardappelmeel en meng dit met de kip. 3. Verhit de olie in een wok of andere pan en bak daarin de gember een halve minuut aan. 4. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur tot alle roze kleur van het kippenvlees verdwenen is. Neem de kip uit de pan en houd hem warm. 5. Voeg zo nodig nog wat olie toe, verhit die en bak hierin de champignons en paprika 1,5 minuut aan. 6. Voeg de sake of rijstwijn en de warme bouillon toe en laat, met het deksel op de pan, 1 minuut zachtjes koken. 7. Doe de kip terug in de pan en laat op hoog vuur doorwarmen. 8. Roer er dan het opgeloste aardappelmeel doorheen tot de saus transparant gebonden is en dien onmiddellijk op.

Bronvermelding