1' (TIP) Zalig voorjaar`s menu voor de goden'

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie materialen

Bereiden

Sate van heerlijk GEMARINEERD KIPFILET 1. Meng alle marinade ingrediënten goed en meng blokjes kip erdoor. 2. Laat blokjes kipfilet voor 2 uur marineren. 3. Steek blokjes kipfilet aan saté stokjes en rooster ze tot goudbruin van kleur en gaar, maar wel nog sappig. (zorg wel dat dit goed gaar is) Ook heel goed op BBQ te garen. AARDAPPELSALADE MET SPEKJES Hier een keer een aardappelsalade zonder mayonaise. Bereidingswijze 1. Meng smaakmakers goed door elkaar en meng de spekjes erdoor. (kan ook zonder spekjes voor een slanker salade) 2. Meng mengsel door nog warme aardappel plakjes. 3. Laar salade afkoelen. 4. Serveer op bedje van sla blaren. TOMATENSALADE MET CHUTNEY Een lekker snelle tomatensalade waar jij de zon in proeft. Bereidingswijze 1. Meng uien door tomaten en verdeel dit mengsel over een platte salade schaal. 2. Meng overige ingrediënten door elkaar en verdeel over tomaten en uien mengsel over een platte salade schaal.

Materialen

Ingrediënten 1,5 kg kipfilet, in blokjes gesneden VOOR MARINADE: 125 ml citroensap 30 ml olie 30 ml honing 2 teentjes knoflook, fijn 10 ml zout zwarte peper 15 ml gemalen komijn 5 ml kurkuma 2 ml kaneel in water geweekte saté stokjes AARDAPPELSALADE MET SPEKJES Ingrediënten aardappelen in schil gekookt, erna geschild en nog warm in plakjes gesneden ui, fijn uitgebakken reepjes spek peterselie, fijn azijn olie, zout, witte peper, mosterd kippenbouillon sla bladeren TOMATENSALADE MET CHUTNEY Ingrediënten 4 tomaten, in grove blokjes gesneden 2 uien, fijn 100 ml water 5 ml citroensap 30 ml chutney (mango chutney werkt goed) 5 ml zout 2.5 ml zwarte peper

Bronvermelding