Pannekoekmaal, Brabants (Toetje)

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g. oud brood
  • 60 g. rozijnen
  • 2 st. eieren
  • 50 g. suiker
  • 1/2 l. melk
  • poedersuiker
  • jam

Bereiden

In een ingevette ovenschaal het oude brood in brokjes breken. Strooi hierover de rozijnen. In kom de eieren loskloppen met de suiker en de melk en dit over het brood schenken. Het brood moet nu een uur weken. Verwarm de oven inmiddels voor op 175 g. C. Na de weektijd zet je de schaal in het midden van de oven gedurende 30 minuten. Serveer het met poedersuiker en jam. Kijk ook Pannekoekmaal (Voorafje en Hoofmaal) op deze kooksite.

Materialen

Kom, ovenschaal.

Bronvermelding