Menu
'Appeltaart' Deze is Wereldberoemd
Ingrediënten
- ** ** zie onder
Bereiden
Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn:
-----------------------------------------------------------------------------------------
BODEM:
300 gram bloem
250 gr boter
150 gram basterdsuiker
halve theelepel zout
VULLING:
1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven
1 klein potje appelcompote
2 kopjes rozijnen/boerenjongens
flinke eetlepel kaneel
Eventueel een beetje suiker
KRUIMELDEEG:
90 gr bloem
40 gr bruine basterdsuiker
40 gr boter
1 zakje vanillesuiker
----------------------------------------
Bereidingswijze
Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten.
Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken.
Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker.
Doe dit over in de vorm en druk het goed aan.
Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.
Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.