Februari-stamppot met witlof

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-01-2005 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr. achterham
  • 500 gr. witlof
  • 1 banaan
  • 75 gr. Pardano of andere kaas
  • 1 eetl. peterselie
  • melk
  • boter
  • peper, zout, kerriepoeder

Bereiden

Aardappelen in ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten, fijnstampen en er met melk, boter, peper, zout en kerriepoeder een luchtige en pittige puree van maken. Ondertussen de witlof schoonmaken, overlangs doorsnijden en in reepjes snijden. De ham in blokjes snijden en in boter met de knoflook uit de pers bakken. De witlof toevoegen en ca. 5 min. omscheppend meebakken. Het geheel door de puree roeren. De banaan in halve plakjes en de kaas in blokjes snijden en in de stamppot meeverwarmen. Met de peterselie bestrooien.

Bronvermelding