Stroopwafel cupcakes met caramel botercrèmetoefjes

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

125 gram roomboter op kamertemperatuur 125 gram lichtbruine basterdsuiker 125 gram zelfrijzend bakmeel 2 eetlepels melk op kamertemperatuur 2 eieren op kamertemperatuur 1 zakje vanille suiker (dit kun je eventueel ook weglaten) 1 theelepel kaneel 6 stroopwafels Ingredienten caramel botercrèmetoefjes 250 gram roomboter op kamertemperatuur 250 gram poedersuiker 2 eetlepels heet water 1 zakje vanille suiker 60 ml melk op kamertemperatuur 1 theelepel kaneel caramel schenkstroop (van Gilse) Voor een uitgebreid basisrecept voor cupcakes heb ik een apart logje gemaakt. Hier word stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Hieronder zal ik een verkorte versie plaatsen. Voor de 'ervaren' cupcake makers zal dit voldoende zijn. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat het rooster er al in staat. Vul je cupcake blik met papieren bakvormpjes. Je kunt ook zonder cupcake blik cupcakes bakken maar dan zijn ze niet zo mooi van vorm. Zorg dat je de roomboter, melk en eieren ruim van te voren uit de koelkast haalt zodat alles echt op kamertemperatuur is als je begint. De twee eieren klop ik van te voren altijd al even los in een schaaltje ik vind dit makkelijker met toevoegen aan de rest van de ingredienten. Breek de stroopwafels in kleine stukjes zodat je die makkelijk toe kan voegen aan je beslag. Bereidingswijze cupcakes: Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom, voeg de basterdsuiker beetje voor beetje toe terwijl je aan het mixen bent. Ik zet mijn mixer altijd op de middelste snelheid. Je blijft mixen tot je beslag licht en luchtig is. Voeg de twee eieren die je al los geklopt hebt toe. Voeg nu beetje bij beetje de zelfrijzende bakmeel toe. Voeg het zakje vanille suiker en de kaneel toe terwijl je aan het mixen bent (je kunt de vanille ook weglaten als je dat wil). Als laatste voeg je de twee eetlepels melk toe, blijf mixen tot je beslag luchtig en glad is. Nu meng je de stukjes stroopwafel door je beslag heen, ik heb het gewoon geroerd met een spatel totdat alles stukjes in het beslag zaten. Bakken: Bak de cupcakes 20 tot 25 minuten op 175 graden. Let op: Iedere oven is anders hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met mijn baktijd!! Terwijl de cupcakes af liggen te koelen op een koud rooster kun je met de caramel botercrème beginnen. Bereidingswijze caramel botercrèmetoefjes: Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom, mix (middelste stand) de boter smeuïg en luchtig. Voeg de poedersuiker beetje voor beetje toe en blijf mixen tot het een mooie crème is. Voeg als laatste het water, de melk, de vanille suiker en de kaneel toe. Blijf het mixen tot alle ingredienten zijn samengevoegd. Nu hoef je alleen nog maar de caramel stroop toe te voegen, deze moet je naar eigen smaak toevoegen. Ik heb er een paar keer een flinke scheut toegevoegd en tussendoor steeds weer gemixt en geproefd. De botercrème heb ik een kwartiertje in de koelkast gezet voor het gebruik op de cupcakes. Ik heb de toefjes gespoten met een grote ster. Daarna heb ik er witte en zilvere eetbare pareltjes opgestrooid en er een klein stroopwafeltje ingeduwt.

Bronvermelding