Maaltijdsalade van pomodori

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2004 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks pomodori
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks sjalotjes
  • 1 blikje tonijn naturel (netto 200 gr)
  • 150 gram feta
  • 12 stuks groene olijven met ansjovisvulling
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels Dyon mosterd
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 stuk voorgebakken stokbrood
  • 1/2 potje groene pesto

Bereiden

1. Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Pel en snipper de sjalotjes. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Halveer de olijven. 2. Schep in een kom de tomaten, rode ui, sjalot, tonijn, feta, olijven, zout en peper door elkaar. Schep de salade in vier grote soepkommen. 3. Klop de olijfolie, zonnebloemolie, mosterd, azijn, het citroensap en zout en peper tot een dressing en schenk deze over de salade. 4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd stokbrood schuin in plakken en bestrijk deze met pesto. Leg ze op de bakplaat en laat ze onder de grill in ca. 3 minuten knapperig bruin worden. 5. Zet de kommen op vier borden en leg de plakjes stokbrood eromheen.

Bronvermelding